Variotherm je za svoje proizvode nagrađen s više različitih certifikata. Ti certifikati Vam pružaju sigurnost pri kupnji visoko kvalitetnih, ekološki osvještenih i energetski učinkovitih proizvoda.

Tvrtka Austrian Model Quality Austria nagradila je Variotherm titulom tvrtke Austrian Model. Ovaj certifikat dodjeljuje se tvrtkama s izvanrednim postignućima. Austrijska oznaka kvalitete za grijaće elemente Quality Austria nagradila je Variotherm grijaće elemente s oznakom kvalitete ÖQA za njihov visoki standard kvalitete. IBO oznaka kvalitete Austrijski institut za zdrave i ekološke građevine (IBO) od 1996. godine provjerava i certificira Variotherm sustave grijanja i hlađenja, što dokazuje da Variotherm proizvodi ispunjavaju stroge uvjete Instituta vezane uz biologiju i ekologiju građevina.

IBR pečat kvalitete Variothermove modularne ploče za zidove i stropove, kao i VarioKomp sustav podnog grijanja nagrađeni su IBR pečatom kvalitete iz Instituta za biologiju građevina (IBR) u Rosenheimu. Taj institut provjerava proizvode koji se koriste u gradnji u odnosu na njihov utjecaj na ljudsko zdravlje i sigurnost. Institut za tehniku protupožarne zaštite i ispitivanje sigurnosti Institut za tehniku protupožarne zaštite i ispitivanje sigurnosti u Linz-u provjerio je Variotherm modularne ploče Classic vezano uz njihovu sigurnost kod protupožarne zaštite. Rezultat provjere pokazao je da su Variotherm modularne ploče od 18 mm klasična zamjena za 12 mm Fermacell gips-vlaknaste ploča u konfiguraciji za zaštitu od požara (npr. kod zidova, stropova).

IMA Dresden IMA za istraživanje materijala i tehnologiju primjene u Dresdenu izmjerila je Variothermove aluminijske višeslojne cijevi s kompresijskim elementima i spojnicama i ocijenila ih pozitivno s EN ISO 21003. Oznaka CE Variothermovi proizvodi s oznakom CE: eko grijana žbuka, kompaktna smjesa za punjenje, ploče sa zvučnom izolacijom VarioNop 30, ploče sa zvučnom izolacijom VarioRoll 20-2 i VarioRoll 30-3, moduli razvodnika s pumpom i mikro stanica pumpe, električni uređaji kao što su temperaturni kontroleri WHR36, pogoni i sobni kontroleri, izolacijske cijevi. TÜV Rheinland TÜV Rheinland provjerio je i  na apsorpciju zvuka certificirao Variothermov modularni strop Akustik. MFPA Leipzig MFPA Leipzig, Zavod za istraživanje materijala, provjerio je i certificirao zvučnu izolaciju Variothermovih proizvoda: XPS-ploču 10-200 i VarioNop11.

2014. – Recept za uspjeh: međusobna komunikacija

Variotherm je austrijska obiteljska tvrtka koja proizvodi i prodaje ekonomski i ekološki orijentirane sustave grijanja i hlađenja još od 1979 godine. Tijekom izrade proizvoda pridajemo veliku pažnju korištenju prirodnih materijala. Saznajte više o Variothermovom uspjehu.

2014. – Recept za uspjeh: međusobna komunikacija

Angažirano i inovativano usavršavanje djelatnika u Variothermu provodi se već dugi niz godina  „izravno, bez kompliciranja i bez puno teoretiziranja.“ Zbog toga je Variotherm nagrađen državnom nagradom Knewledge.

tim2

2014. - VarioSolid – za zdravu radnu klimu

tim3

Pravi odgovor na pitanje o ekonomičnosti grijanja proizvodnih hala i skladišnih prostora. Posebno osmišljena za primjenu u industriji, ekstremno robustna variomodularna cijev 20 x 2 Laser zaslužna je za idealnu raspodjelu topline.

2013. – Širenje naše lokacije s pogledom usmjerenim prema budućnosti

tim4

Najveća investicijska faza u uspješnoj povijesti Variotherma kroz 34 godine: dvije nove hale pružaju veći proctor za skladištenje i proizvodnju. Nadalje, naši prostori su prošireni sveukupnim vanjskim objektima, parkirnim mjestima za naše zaposlenike i njihovim oazama za opuštanje.

2012. – Uspjeh s poštenom odgovornošću

tim5

Projekt “Uspjeh s poštenom odgovornošću” započeo je i vodio kreiranju tima P:UR (Potential and Respect – potencijal i poštovanje) i opsežnom izvještaju o održivosti. Održiva akcija koja je nama uvijek bila očigledna, dobila je svoj naziv.

2011. – Dobitnik nagrade Austrijskih vodećih tvrtki

Picture1

Variotherm pobjeđuje u kategoriji “čvrstih malih tvrtki” i po prvi puta prelazi ograničenje ostvarenog prometa od 6 milijuna eura, uz svojih 30 zaposlenika.

2010. - Akustika

tim6

Odobreni sustav za grijanje i hlađenje – modularni strop od sada je dostupan s površinom za apsorpciju zvuka.

2009. – Jednostavno hlađenje

tim7

Veliki hit s novim modulima hlađenja:

Dva modula, KMS (sa separacijom sustava) i KMD (s direktnim spojem) stvaraju vezu između hlađenja i Variothermovog hlađenja površina.

2009. – Sve dobre stvari dolaze odozgor

Dokazani modularni strop za hlađenje i grijanje je sada dostupan i kao spušteni strop.

Kao i svi Variothermovi sustavi, ModuleGridCeiling brz je i jednostavan za ugradnju.

2009. – Proširenje naših prostorija

Naši uredski prostori su prošireni kako bi dobili prostor za još pet novih zaposlenika.

2008. – Nova VarioProFile cijev

Variotherm predstavlja novu VarioPro-Fil cijev 16×2 / 0.25 mm. Nova cijev je glavna komponenta Variothermovih sustava za grijanje i hlađenje.

Daljnje inovacije: Pumpa za distribuciju i pumpa s mikrostanicom.

2006. – Gradnja, gradnja, gradnja

Novo skladište sirovina, nove prostorije i nova fasada.

2005. – Novi prostor za proizvodnju VarioCompa

Sagrađena je nova, potpuno automatizirana tvornica za ekskluzivnu proizvodnju VarioComp sustava podnog grijanja.

2003. – Novi proizvodni prostor

Između veljače i travnja 2003. godine, napravljena je naša nova potpuno automatizirana tvornica za proizvodnju ploča s integriranim cijevima za grijanje, koja se nalazi u našem sjedištu u Leobersdorfu.

Po pitanju efikasnosti, brzine i fleksibinosti, tvornica je znatno napredovala u proizvodnji ploča.

2003. Svijetla strana života

 

Druga generacija Varioclimate cijevi s naprednim mogućnostima postaje integrirani dio sustava podnog i zidnog grijanja za mokru gradnju.

1999. do 2002. – Novi sustavi

  1. godine, nakon dugog razvojnog perioda, modularno zidno grijanje dovršeno je kao sustav.

Zbog velikih zahtjeva, razvijen je prvi sustav podnog grijanja za suhu gradnju s pločama debljine od samo 20 mm, tzv. kompaktan sustav podnog grijanja.

Modularni sustav stropnog hlađenja u proizvodnji je od 2002. godine.

1999. - Nova uprava

U svibnju 1999., dogodila se promjena u upravi tvrtke.

Osnivač Variotherma, Wilhelm Watzek, tvrtku je prepustio svom sinu, inženjeru Alexander Watzek, koji je radio u tvrtci od 1987., te uspješno upravljao tehničkim odjelom za naše sustave grijanja.

1992. – Preseljenje u novu poslovnu zgradu

Kao što je bilo za očekivati, nagli razvoj tvrtke je značio da prostorije u Beču, kao i proizvodnja u podrumu, su postale premale. Zato smo 1992./1993. napravili novu poslovnu zgradu u Leobersdorfu (40 km južno od Beča). Zgrada je postala dom za odjele razvoja, proizvodnje, mjerenja i dokumentacije za sve naše sustave grijanja i hlađenja.

1990. Sustav grijanja zidova i “Varioclimate cijev”

Fascinirani idejom grijanja velikih površina, napravili smo naš prvi sustav grijanja zidova  1987./1988. godine, koji je isto tako patentiran (s podpločama koje dišu i ekološki grijanom žbukom, koja provodi toplinu!)

  1. godine razvili smo “Varioclimate cijev”, koja dovodi toplu vodu do našeg kamenja koje čuva toplinu i tako je od tada postala glavna komponenta našeg podnog i zidnog grijanja.

Kada pričamo o ekološki osvještenom grijanju, od 1996. naši sustavi zidnog grijanja nose IBO naljepnicu kvalitete  Austrijskog instituta za zdrave i ekološke građevine. Do današnjeg dana, još uvije smo jedini proizvođači zidnog grijanja, koji su primili takvu nagradu.

1984. – Prekretnica

Prekretnica u svakom smislu riječi bila je nagrada Europskog patenta za naš “kamen koji čuva toplinu”.

S tim kamenom, Variotherm je razvio potpuno novi proizvod, koji je idejno predviđen za konstrukciju kamina, grijanog namještaja, ugodnih kutnih klupa i tepiderija (patent 1990/91).

1982. – Tvrtka osvaja nagradu za kvalitetu “Austria Gütezeichen”

Što je započelo 1979. s marketingom linijskog grijanja – koje je proizvedeno u podrumu ispod dućana na produkcijskom uređaju koji je dizajnirao Variotherm – uskoro je preraslo u napredan posao.

Kao priznanje kvalitete naših proizvoda, Variotherm je tri godine nakon osnivanja tvrtke dobio nagradu za kvalitetu “Austria Gütezeichen”.
U nadolazećim godinama, naša je tvrtka postala pravi stručnjak za sustave grijanja koji proizvode prirodnu i zdravu toplinu zračenja.

1979. – Početak uspjeha

Variothermov uspjeh započeo je u proljeće 1979. u malom uredu 10.-tog kruga Beča.

Cilj osnivanja tvrtke bio je najbolja moguća iskoristivost našeg patenta linijskog grijanja, koji je u usporedbi sa svim drugim modelima na trržištu, garantirao značajan napredak u efikasnosti.

O nama

Variotherm d.o.o. je dinamična je i uspješna tvrtka koja se bavi se zastupanjem stranih tvrtki, tehničkim savjetovanjem te projektiranjem i izvođenjem sustava za površinsku izmjenu topline VARIOTHERM.