AKTIVHAUS: Vlastita potrošnja je tako zastarjela!

Posadite maslinu za svoje unuke. Ovo bi trebala biti naša filozofija što se tiče izgradnje"

https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/05/aktivhaus-variotherm4-03-21.jpg
https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/05/aktivhaus-variotherm2-03-64.jpg
https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/05/aktivhaus-variotherm-03-36.jpg
https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/06/suha-gradnja.jpg

Project: AKTIVHAUS: Vlastita potrošnja je tako zastarjela!

Title:

Description:

AKTIVHAUS: Vlastita potrošnja je tako zastarjela!

Posadite maslinu za svoje unuke. Ovo bi trebala biti naša filozofija što se tiče izgradnje"

https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/05/aktivhaus-variotherm4-03-21-540x429.jpg
https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/05/aktivhaus-variotherm2-03-64-540x430.jpg
https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/05/aktivhaus-variotherm-03-36-540x430.jpg
https://variotherm.hr/wp-content/uploads/2015/06/suha-gradnja-540x429.jpg

Kuća za istraživanja “B10″ u Stuttgartu proizvodi dvostruko više energije nego što je potrebno zahvaljujući održivosti u izgradnji, nedostatku otpada i maksimalnoj učinkovitosti kod grijanja i hlađenja.”Htio bih citirati grčku poslovicu:. Posadite maslinu za svoje unuke. Ovo bi trebala biti naša filozofija što se tiče izgradnje” – ovako vrhunski arhitekt – Werner Sobek objašnjava temeljne ideje koje stoje iza pojma AKTIVHAUS, kojega je on sam skovao. “Radi se o ostavljanju izgrađenog okoliša bez divovskih planina smeća ili ogromne potrošnje energije generacijama koje dolaze iza nas.”

Prema tome, kuća za istraživanja “B10”, koju je razvio Sobek, a izgrađena je u Stuttgartu 2014. godine, pokazuje s pogledom u budućnost, kako inovativni materijali, gradnja i tehnologije mogu poboljšati naš izgrađeni okoliš. Zahvaljujući genijalnom energetskom konceptu i upravljanju zgrade, proizvodi dvostruku količinu svoje potrebe za energijom, i to iz obnovljivih izvora energije.

Na primjer, dva električna automobila marke Smart, koja pripadaju ovoj kući, pune svoj spremnik energijom iz fotonaponskog krova kuće. Začudo, za ugodno punjenje i pražnjenje, auto se jednostavno odveze u stan, okrene se na stolić i opet napusti zgradu vozeći prema naprijed. Tako će se ispitati da li se radi o pametnoj pomoći starijim i / ili osobama s invaliditetom kako bi ušli ili izišli iz automobila. Osim toga, nadamo se da će se steći praktično iskustvo o tome kako parkiranje električnog vozila u temperiranoj prostoriji može podužiti vrijeme vožnje budući da je za vrijeme putovanja potrebna manja količina energije za grijanje i hlađenje.

Izvor topline za zagrijavanje zgrade je dizalica topline voda-voda. Prvi i najvažniji izvor topline je spremnik leda koji se nalazi pored zgrade u tlu. Fotonaponski moduli s integriranim solarnim panelima, montirani na krovu, koriste se kao drugi izvor topline. To je dokazano vrlo učinkovito u kombinaciji s odabranim sustavom zidnog i stropnog grijanja / hlađenja zid iz Variotherma. Bitan uvjet bila je glatka interakcija s inovativnom ovojnicom zgrade “B10”. Osnova konstrukcije ovojnice izvedena je od drvenih prečki. Oko konstrukcije rasteže se tekstilna tkanina i oblaže izolacija. Instalacija površinskog grijanja / hlađenja s 18,8 m2 na stropu i cca 14,4 m2 na zidovima provedena je jednako brzo i jednostavno kao i kod svake druge kuće.

“B10” predstavlja budućnost održive gradnje. Za odabir Variotherma, između ostalih stvari, odlučna je bila činjenica da se, nakon završetka svog radnog vijeka, sustav može u potpunosti reciklirati. U savršenom skladu s aspektom bez otpada, zgrada će se u potpunosti rastaviti nakon zaključenja istraživačkog projekta, te će se izgraditi na drugom mjestu ili 100% reciklirati. Teren će biti vraćen gradu Stuttgartu u svom prvobitnom stanju.

O nama

Variotherm d.o.o. je dinamična je i uspješna tvrtka koja se bavi se zastupanjem stranih tvrtki, tehničkim savjetovanjem te projektiranjem i izvođenjem sustava za površinsku izmjenu topline VARIOTHERM.