Podno grijanje za suhu gradnju. Ultra tanki VarioComp.
NOVE IDEJE. NOVA RAZINA UDOBNOSTI.

VARIOTHERMOV VarioComp sustav podnog grijanja pružit će vam nove ideje. Ovaj sustav predstavlja najsuvremeniju tehnologiju i superioran dizajn te vam pruža besprijekornu udobnost. Posebno je idealan za suhu gradnju, adaptacije starih građevina i podove na kojima nema mjesta za nadogradnju.VarioComp sustav podnog grijanja iznimno je tanak, nevjerojatnih 20mm! Usprkos tankom dizajnu, djeluje iznimno brzo, snažan je, a istovremeno pruža potpunu udobnost .

Ukoliko ne želite doživljavati Vaše podove samo kao površinu za hodanje, nego i kao životni prostor, svakako ćete uživati u ugodnoj toplini VarioComp sustava.

Ekonomičan rad s niskom temperaturom polaznog voda

Ovo je učinkovit, cjelovit sustav u kojem su variomodularne cijevi potpuno ugrađene u kompaktnu smjesu, što jamči optimalni prijenos temperature. Također, u kombinaciji s boljim mogućnostima regulacije, zahtijeva nižu polaznu temperaturu od ostalih sustava podnog grijanja. Sustav VarioComp lagan je kao pero u usporedbi s ostalim sustavima podnog grijanja što je velika prednost kod blage obnove starih građevina.

7 DOBRIH RAZLOGA ZA IZBOR VARIOCOMP SUSTAVA PODNOG GRIJANJA

Super tanak! Iznimno tanke ploče od samo 20mm!

Nisko temperaturni sustav, štedi energiju.

Lagan! Idealan za suhu gradnju i obnovu starih građevina.

Optimalan prijenos topline: Variomodularne cijevi potpuno su ugrađene u kompaktnu  smjesu.

Sustav podnog grijanja s izrazito brzom reakcijom što omogućuje visok stupanj kontrole

Brza i jednostavna ugradnja.

10 godina jamstva.

Variomodularna aluminijska cijev 11.6 x 1.5 laser

  • kompozitna cijev s 5 slojeva
  • unutarnja aluminijska cijev
  • jednostavna za savijanje
rohr-komp-02-Ro
variocomp

                        VarioComp

1   Podloga
2   Kompaktna ploča 600 x 1000mm
3   Variomodularna cijev, 11.6 x 1.5 laser
4   Kompaktna pokrivna smjesa
5   Pod

Jednostavna ugradnja

Variomodularne cijevi dimenzije 11.6 x 1.5 zadržavaju prilagođeni oblik čak i pri niskim temperaturama. Variothermove cijevi se sigurno pričvršćuju. Ugradnja je bazirana na tri brza i jednostavna koraka: postavljanje cijevi bez obzira na tok (npr. vijugasti ili paralelni tok), te popunjavanje kompaktnom smjesom. Nakon kratkog sušenja, podni pokrov može biti postavljen. Kompaktne ploče napravljene su od FERMACELL ® gipsanih vlaknastih ploča testiranih za zdravlje i sigurnost (IBR Institute for Healthy and Ecological Building, Rosenheim).

Brzo vrijeme odziva

Usporedno mjerenje trajalo je 24 sata, a uključivalo je VarioComp sustav podnog grijanja i sustav klasičnog podnog grijanja. Rezultat: površina VarioCompa zagrijala se mnogo brže od klasičnog sustava  (2,5 sata brže!). Također, vrijeme odaziva nakon smanjenja temperature polazne vode je mnogo kraće. To pokazuje da VarioComp sustavi podnog grijanja reagiraju brže i lakše ih je kontrolirati.

Usporedno mjerenje

1   Temperatura vode za grijanje
2   VarioComp sustav podnog grijanja
3   Sustav klasičnog podnog grijanja
4   Kratko vrijeme odziva nakon uključivanja ili isključivanja grijanja

variocomp2

O nama

Variotherm d.o.o. je dinamična je i uspješna tvrtka koja se bavi se zastupanjem stranih tvrtki, tehničkim savjetovanjem te projektiranjem i izvođenjem sustava za površinsku izmjenu topline VARIOTHERM.